Bijscholing

Tweejarige opleiding bibliodrama

24/25 oktober, 12/13 december 2014, 6/7 februari, 27/28 maart, 29/30 mei, 9/10 oktober 11 december 2015, 12 februari en 8 april 2016

Lokatie: Dominicanenklooster - Stadsdam 1 Huissen
Prijs: € 3750
Opgaven: www.centrumvoorbibliodrama.nl
Het nieuwe centrum voor bibliodrama verzorgt een tweejarige opleiding bibliodrama voor predikanten, pastores en kerkelijk werkers. Daar leer je op professionele wijze een bibliodrama begeleiden met jongeren, volwassenen of ouderen. Er wordt gewerkt met methoden uit de school van Andriessen, Derksen en Nolet en die van Hogerzeil en van den Berg. Docenten zijn onder anderen Andries Govaart, Bas van den Berg, Cocky Fortuin-van der Spek en Riëtte Beurmanjer. De laatste verzorgt met Andries Govaart de avondprogramma's over het begeleiden van de spirituele aspecten in bibliodrama. De opleiding is geaccrediteerd voor de Permanente Educatie van de PKN. Kijk voor meer informatie op de site van het centrum voor bibliodrama. 

De Kunst van het Voorgaan

13 januari, 15 februari, 11 maart, 10 april 2015

Lokatie: Nederlands Gereformeerde Kerk - Jodenkerkstraat 5 Culemborg
In samenwerking met: kees van der zwaard (tekstschrijver en acteur)
Prijs: € 420,- inclusief koffie, thee, lunch
Opgaven: voor 1 december 2014 of h.beurmanjer@planet.nl

In een viering voltrekt zich een beweging tussen God en mensen. Als voorganger ga je in deze beweging voor: met woorden, houding en gebaren, met de klank van je stem, met je voorstellingsvermogen, je beleving en je spiritualiteit. Je hele persoon doet mee.Daarnaast spelen ambt en ambacht mee in je 'performance'.

Omdat 80% van de communicatie non-verbaal is, schenken we veel aandacht aan lichaamstaal. Met theatertechnieken versterk je de expressiviteit van je overdracht. Daarnaast onderzoeken we hoe je met behulp van woorden 'een werkelijkheid kan oproepen'.

De training staat open voor voorgangers van alle gezindten. Hij is geaccrediteerd voor de Permanente Educatie van de PKN en door de VGVZ.