Riëtte Beurmanjer

Riette Beurmanjer

Dans fascineert me. Als ik dans, laat ik alle muizenissen achter me. Ik kom in het hier en nu. Door te dansen ervaar ik wat er hier en nu is aan schoonheid en lelijkheid, pijn en vrolijkheid. Als ik daar bij blijf, opent zich een ruimte die groter is dan ik. Een ruimte die ik associeer met de naam van God: IK BEN.

Ik kan erg genieten van mensen die dansen. Ik zie dat ze zich ontspannen, warm worden, een kleur krijgen, plezier hebben, er jonger uit gaan zien. Of ik zie dat ze moedig onder ogen zien wat in hen leeft, hoe pijnlijk misschien ook. En dat ze in hun kwetsbaarheid mooi worden. Ook dat kunnen momenten zijn dat ik even een glimp van God zie...

Sponsors gezocht voor proefschrift bibliodans

Bibliodans is: door bijbelteksten geďnspireerd, improviserend dansen.
Deelnemers ervaren dat een danssessie hun spirituele leven verdiept en dat dat doorwerkt in hun dagelijks leven. Al bijna 30 jaar verzorg ik bibliodans-sessies en train ik mensen in het begeleiden ervan.

Enkele jaren terug begon ik aan mijn proefschrift ‘Tango met God?’ om het werk van een bibliodansbegeleider theoretisch te verhelderen: Wat doet een bibliodansbegeleider eigenlijk als zij\hij een dans-sessie voorbereidt? Wat is de theologische betekenis daarvan?

Met de resultaten van het onderzoek hoop ik de kwaliteit van de dans-sessies en de training in het begeleiden ervan te verhogen. Ik voorzie dat de uitkomsten ervan ook van nut zijn voor de begeleiders van bibliodrama en andere creatieve werkvormen in kerken en bezinningscentra.

Het onderzoek nadert nu de eindfase. Het komend half jaar ga ik alles op alles zetten om mijn proefschrift af te maken, zodat ik niet veel zal kunnen werken. Daarom zoek ik mensen die mij in deze periode financieel willen ondersteunen.

Draagt u bibliodans een warm hart toe? Vindt u kwaliteitsverhoging van bibliodans en andere creatieve werkvormen in kerken belangrijk? Steun dan de afronding van ‘Tango met God?’!

Wil je mij sponsoren?