Dans en meditatie

Meditatief dansen in de Dom in Utrecht

Meditatief dansen in de Dom in Utrecht

verstillen en in beweging komen

Wat dansen doet

Mediteren is een manier om tot jezelf te komen. Mediteren in de christelijke traditie is: je inleven in een bijbelverhaal en de mensen die daarin een rol spelen. Door in hun schoenen te gaan staan ontdek je iets over je zelf. En omdat zij eigenlijk altijd wel ‘iets hebben’ met God ontdek je dus iets over jezelf en God.
Dansen is een manier om je door een verhaal in beweging te laten zetten en je erin in te leven. Als je aandachtig luistert naar wat je lichaam je al dansend zegt, ontstaat een verbinding met je eigen leven. Je ontdekt de betekenis die een verhaal voor je heeft.

Hoe ziet een sessie eruit?

De gebruikte dansvorm sluit aan bij je natuurlijke manier van bewegen: aan de hand van duidelijke opdrachten dans je op je eigen manier. Je werkt vaak individueel, maar de aanwezigheid van anderen versterkt je concentratie en geeft je energie. Door ontspanningsoefeningen, het scherpen van je zintuigen en intuïtieve dans bereid je je voor op het dansen naar aanleiding van een tekst. Met een eenvoudige tekening geef je weer wat het in je opgeroepen heeft en deelt dat met anderen.

Bibliodans in de Regenboogkerk in Oegstgeest

Bibliodans in de Regenboogkerk in Oegstgeest

Geïnteresseerd in een viering met dans?

Neem contact op of kijk bij de cursussen.