Voorstellingen archief

Hieronder enkele voorstellingen die in het verleden opgevoerd zijn.


wij-estherWij, Esther…. bewegingstheater gebaseerd op het boek ‘Esther’

Esther is een dochter van immigranten. Vanwege haar charme kiest de koning van het land haar tot zijn koningin. Dan verandert de politieke situatie: haar volk wordt met de dood bedreigd. Esher komt voor dilemma’s te staan. Moet ik mezelf aanpassen of mezelf blijven? Kies ik voor mijn eigen leven of dat van het volk van mijn afkomst. In het paleis leert ze zichzelf kennen en groeit ze in haar rol van koningin. Tenslotte zal ze een onomkeerbare keus maken.
wij-esther-2
Deze voorstelling vol beweging en verhalen schildert de ontwikkeling van Esther. Door innerlijke dialogen en gebed komt ze tot haar keuzes. Moed, list en charme zijn haar werktuigen.

Uitvoerenden: Riëtte Beurmanjer en Joyce Schoon
Regieadviezen: Cilia Hogerzeil en Rebecca Schoon

 


VUUR EN SINTELS, dansvoorstelling met teksten uit Hooglied

Twee vrouwen, een op leeftijd en een jong. Ze zitten bij elkaar en hebben het over de liefde. Ze spreken van zoeken en wachten, vinden en gevonden worden. Van vlammen van verlangen en van verdoofd raken van teleurstelling. “De vlammen van de liefde zijn een vuurgloed van de Eeuwige” zegt de een. “Ik zie soms alleen de sintels van een grote Afwezige” zegt de ander.

In een afwisseling van verstilde dans, clowneske scenes en theatrale gebaren bezingt Vuur en Sintels de liefde in al haar facetten. Het ene moment loopt zij met het hoofd in de wolken, het andere moment is zij ten dode bedroefd. En onder dat alles gloeit een raadselachtige, een goddelijke kracht.

Uitvoerenden: Riëtte Beurmanjer en Joyce Schoon
Regieadviezen: Cilia Hogerzeil en Rebecca Schoon


sint-nikolaas-en-het-loze-meisje

SINT NIKOLA EN HET LOZE MEISJE

SINT NIKOLA EN HET LOZE MEISJE is een presentatie van ongeveer 30 minuten. In een mengeling van dans, muziek en spel wordt enkele legenden rond Sint Nikolaas getoond. De uitvoering is in samenwerking met zangeres José Biermans, jongleur en circusartiest Piet van de Camp en organiste/pianiste Gonny van der Maten.

 

 


de-lange-duur

De lange duur…

De lange duur…, een danspresentatie van 15 minuten bij de viering van een huwelijksjubileum. Hij zei: Er werd aan me gesjord …zacht…dwingend…smekend…verleidelijk…En dan werd ik als was in haar handen. Zij zei: en dan vond ik er niets meer aan.

Dans: Riëtte Beurmanjer
Regieadviezen: Rebecca Schoon